ΚΑΡΟΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΧΟΡΤΩΝ



8 μεγάλα καρότα
300 ml ξινόγαλα
4 κομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κουταλιές σούπας κομμένα φρέσκα φύλλα κόλιαντρου
4 κουταλιές σούπας κομμένο μαιντανό
1 κουταλάκι τσαγιού ψιλοτριμμένη φρέσκια πιπερόριζα
1 κουταλιά σούπας καυτό κάρι σκόνη
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι τσαγιού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλάκι τσαγιού αλάτι

Κόβετε το πιο παχύ μέρος των καρότων σε ροδέλες των 2,5 εκατ. Το υπόλοιπο μέρος το φυλάτε για άλλη χρήση. Θα πρέπει να έχετε περίπου 24 κομμάτια καρότο. Ρίχνετε τα καρότα σε βραστό νερό και μόλις το νερό αρχίσει να ξαναβράζει τα αφήνετε 2 λεπτά στη φωτιά. Τα στραγγίζετε. Τα δροσίζετε κάτω από κρύο νερό. Βγάζετε λίγη σάρκα από το κέντρο των καρότων, αφήνοντας ανέπαφο το κάτω μέρος. Ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αν η πυκνότητα είναι πολύ αραιή χτυπάτε το μείγμα με ηλεκτρικό μίξερ. Τοποθετείτε περίπου 1 κουταλιά σούπας του μείγματος σε κάθε καρότο. Τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Καρότα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Επίσημο, Πάρτυ
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 24 κομμάτια
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV