ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ



6 μεγάλα κρεμμύδια
2 κουταλιές βούτυρο
8 κούπες ζωμός κρέατος ή κότας
4 κούπες λευκό κρασί
αλάτι και πιπέρι
6 φέτες ψωμί φόρμας
φρέσκο βούτυρο
παρμεζάνα και γραβιέρα τριμμένη

Καθαρίζετε και πλένετε τα κρεμμύδια. Τα κόβετε σε λεπτές φέτες και τα σοτάρετε με το βούτυρο μέχρι να ξανθύνουν ελαφρά. Προσθέτετε το ζωμό, το κρασί, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσουν για 45 λεπτά. Ψήνετε στο γκριλ τις φέτες ψωμιού και τις αλείφετε με φρέσκο βούτυρο. Τις πασπαλίζετε με μπόλικο τυρί τριμμένο. Σερβίρετε την κρεμμυδόσουπα σε ατομικά γιουβετσάκια. Βάζετε στην επιφάνεια τις φρυγανιές και πάνω τους το τυρί. Τα αφήνετε στο γκριλ για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το τυρί.


Κύριο Συστατικό : Κρεμμύδια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ισπανία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV