ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ



180 γρ. αμπελόφυλλα
1/2 φλιτζάνι ρύζι
30 γρ. βούτυρο
1 κομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα λιωμένο σκόρδο
2 κουταλάκια τσαγιού ξύσμα λεμονιού
1/2 φλιτζάνι καβουρντισμένα μύγδαλα σε μικρά κομμάτια
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο

Στραγγίζετε τα αμπελόφυλλα, τα ξεπλένετε καλά κάτω από κρύο νερό και τα στραγγίζετε πάλι. Ρίχνετε το ρύζι σε βραστό νερό και το αφήνετε μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα, προσθέτετε το κρεμμύδι και σκόρδο και τα ανακατεύετε μέχρι να μαραθούν. Τα ανακατεύετε με το ρύζι, το ξύσμα λεμονιού, τα αμύγδαλα και το αυγό. Βάζετε δύο κουταλάκια γλυκού από το μείγμα σε κάθε φύλλο το τυλίγετε σφιχτά, διπλώνοντας τις άκρες. Τοποθετείτε τα ντολμαδάκια σε κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο, τα καλύπτετε με νερό, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να σιγοβράσουν 30 λεπτά, τα στραγγίζετε και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν.


Κύριο Συστατικό : Ρύζι
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Επίσημο, Πάρτυ
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 24 κομμάτια
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV