ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ



400γρ. πλευρώτους
1 εσαλότ
30γρ. βούτυρο
1 πατάτα μαλακή
1λ.ζωμός λαχανικών
125ml κρέμα γάλακτος
5 κλωναράκια μαϊντανός
5 χαιρέφυλλο
αλάτι και μοσχοκάρυδο

Καθαρίζουμε και πλένουμε τους πλευρώτους και τους κόβουμε ανάλογα με το μέγεθός τους σε ισομεγέθη κομματάκια. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το εσαλότ. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και ανακατεύοντας σοτάρουμε μέσα το εσαλότ ώσπου να ξανθύνει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε περίπου 10’. Καθαρίζουμε,πλένουμε και περνάμε από τον τρίφτη την πατάτα. Προσθέτουμε την πατάτα και τον ζωμό λαχανικών στα μανιτάρια και βράζουμε τη σούπα περ. 5’. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το βράσιμο άλλα 5’. Στο μεταξύ πλένουμε,στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τα αρωματικά φυτά. Καρυκεύουμε τη σούπα με αλάτι και μοσχοκάρυδο, τη σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τα αρωματικά φυτά.

ucook.gr
Κύριο Συστατικό : Μανιτάρια πλευρώτους
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV