ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ



24 κόκκινες μικρές ντομάτες
2 καλά γεμάτα φλιτζάνια φύλλα βασιλικού
1 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
περίπου 1 1/2 φλιτζάνι λάδι
3/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί Παρμεζάνα

Κόβετε μια μικρή φέτα από το πίσω μέρος κάθε ντομάτας. Βγάζετε το εσωτερικό από τη πλευρά που την έχετε κόψει και βάζετε τις ντομάτες να στραγγίσουν γυρισμένες ανάποδα. Ρίχνετε στο μπλέντερ το βασιλικό, το αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, το σκόρδο και τα κουκουνάρια. Τα δουλεύετε μέχρι να κοπούν καλά. Ενώ δουλεύει η μηχανή προσθέτετε λάδι μέχρι να έχετε μια λεία σάλτσα, κάτι ανάλογο με τη μαγιονέζα. Προσθέτετε το τυρί. (Η σάλτσα μπορεί να ετοιμαστεί από προηγουμένως και να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι 1 βδομάδα. Η παρμεζάνα προστίθεται μόνο όταν είστε έτοιμοι να τη χρησιμοποιήσετε). Γεμίζετε τις ντομάτες με τη σάλτσα και τις διατηρείται στο ψυγείο μέχρι να τις σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Ντομάτα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : Μπλέντερ
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 24 κομμάτια
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV