ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ



1/2 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι κομμένο κρεμμύδι
750γρ. πατάτες καθαρισμένες σε τέταρτα
1/3 φλιτζ. ζεστό νερό
1/4 φλιτζ. χυμό λεμονιού
1 1/2 κ.σ. κομμένο μαϊντανό
1/2κουτ.τσαγ. κομμένο φρέσκο θυμάρι
1/2κουτ.τσαγ. αλάτι
πιπέρι
1κ.σ. έξτρα μαϊντανό

Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι,ρίχνετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει για περίπου 3’. Προσθέτετε τις πατάτες,τις ανακατεύετε καλά και τις μαγειρεύετε για 5’ ανακατεύοντάς τες συνέχεια. Ρίχνετε το ζεστό νερό,το χυμό λεμονιού,τον μαϊντανό,το θυμάρι,το αλάτι,το φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι. Αφού πάρουν μια βράση χαμηλώνετε τη φωτιά,τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 30’,ανακατεύοντάς τα ελαφρά πότε πότε. Βάζετε τις πατάτες σε πυρίμαχο σκεύος,τις περιχύνετε με το υγρό. Τις ψήνετε σε φούρνο 120°C για 30’. Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε μέσα τις πατάτες για 20’ με την πόρτα του φούρνου κλειστή. Σερβίρεται ζεστό πασπαλισμένο με μαϊντανό.

ucook.gr
Κύριο Συστατικό : Πατάτες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV