ΡΟΛΑ ΜΕ ΑΡΑΚΑ



1 μικρή άσπρη φραντζόλα
250 γρ. αρακά
αλάτι και πιπέρι
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος, χτυπημένη

Βγάζετε τη κόρα του ψωμιού και το κόβετε κατά μήκος σε 5 φέτες. Ισιώνετε τις φέτες με τον πλάστη. Βράζετε τον αρακά μέχρι να μαλακώσει, τον στραγγίζετε και τον δροσίζετε κάτω από κρύο νερό. Τον στραγγίζετε πολύ καλά. Τον κάνετε πουρέ, ρίχνετε το ανάλογο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Τον αφήνετε να κρυώσει τελείως. Ανακατεύετε τον κρύο πουρέ με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Αλείφετε το μείγμα πάνω στις φέτες του ψωμιού. Τις κάνετε ρολά, τις τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο και τις βάζετε στην κατάψυξη. 5 ώρες περίπου προτού τις σερβίρετε βγάζετε τα ρολά από την κατάψυξη. Τα κόβετε σε 5 φέτες το καθένα προτού ξεπαγώσουν τελείως.


Κύριο Συστατικό : Αρακάς
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Πάρτυ
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 Λεπτά & 5 Ώρες Κατάψυξη
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 25 κομμάτια
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV