ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΤΥΡΙΟΥ



60 γρ. αλεύρι
60 γρ. πατατάλευρο
1 1/2 «κεφάλι» τυρί καμαμπέρ
150 γρ. βούτυρο
1 ποτήρι γάλα
2 αυγά
γαλέτα τριμμένη
λάδι για το τηγάνι
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο τριμμένο

Ανακατεύετε το αλεύρι και το πατατάλευρο. Λιώνετε το βούτυρο μέσα σε κατσαρόλα και βάζετε μέσα το αλεύρι και το ανακατεύετε να γίνει χυλός. Μόλις αρχίσει να ροδοκοκκινίζει, ρίχνετε το γάλα και ανακατεύετε συνεχώς σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αφαιρείτε την εξωτερική φλούδα του τυριού, το κόβετε σε φέτες και το ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει το τυρί. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τριμμένο μοσχοκάρυδο, ανακατεύετε λίγο ακόμη να αρωματιστεί όλη η μάζα και αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα. Αλείφετε με λάδι τη λαμαρίνα του φούρνου ή ένα μάρμαρο και ρίχνετε πάνω το μείγμα. Το αφήνετε να κρυώσει καλά μισή ώρα τουλάχιστον. Κόβετε το μείγμα σε κάθετα κομμάτια και με τα χέρια σας του δίνετε τη φόρμα μπαστουνιού και μετά τα κόβετε σε κομμάτια της αρεσκείας σας. Μέσα σε ένα πιάτο χτυπάτε το αυγό, τοποθετείτε σε άλλο πιάτο λίγο αλεύρι και σε ένα τρίτο την τριμμένη γαλέτα. Αλευρώνετε τα κομμάτια της κροκέτας, μετά τα ρίχνετε μέσα στο αυγό και τέλος στην τριμμένη γαλέτα. Μέσα σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα βάζετε αρκετό λάδι να κάψει. Ρίχνετε μέσα τις κροκέτες και τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα για να στραγγίσουν μόλις πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα. Σερβίρετε τις κροκέτες αμέσως όσο καίνε ακόμη. Μπορείτε επίσης να κάνετε κροκέτες χρησιμοποιώντας άλλο είδος τυριού που θα λιώνει επίσης.

kroketes tirioy
Κύριο Συστατικό : Καμαμπέρ
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 1 ώρα
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV