ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ



200 γρ. μοσχαρίσιο κρέας
2 φτερούγες κοτόπουλου
3 αυγά
200 γρ. ζαμπόν με λίπος
2 σκελίδες σκόρδου
1 λεμόνι
μαϊντανός
τριμμένο ψωμί
αλεύρι
μαύρο πιπέρι
σαφράν
λάδι
αλάτι

Ψιλοκόβετε στη μηχανή του κιμά το μοσχαρίσιο κρέας και τις φτερούγες μαζί. Σε ένα βαθύ μπολ τοποθετείτε το ψιλοκομμένο κρέας και τις φτερούγες,προσθέτετε το τριμμένο ψωμί,το ψιλοκομμένο σκόρδο,τον ψιλοκομμένο μαϊντανό,πιπέρι,σαφράν,2 αυγά,αλάτι και χυμό λεμονιού. Ζυμώνετε καλά όλο το μείγμα και πλάθετε τα κεφτεδάκια με τα χέρια. Τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε μπόλικο λάδι. Σε μια κατσαρόλα στη φωτιά με λίγο νερό,προσθέτετε τα κόκκαλα από τις φτερούγες,το ζαμπόν και λίγο λάδι από το τηγάνι. Τα αφήνετε να βράσουν για 30’ και προσθέτετε τα κεφτεδάκια. Τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί για 40’. Βγάζετε τα κόκκαλα,προσθέτετε ένα κρόκο αυγού και το ζαμπόν ψιλοκομμένο. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια ζεστά.

keftedakia mosxari kotopoulo
Κύριο Συστατικό : μοσχαρίσιο κρέας , φτερούγες κοτόπουλου
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 ώρα και 25 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV