ΡΟΛΑ ΨΑΡΙΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



12 μικρές και λεπτές φέτες (στο σύνολο 500 γρ.) ξιφίας
12 ντοματίνια
3 κολοκυθάκια
2 φέτες χωριάτικο ψωμί
1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
1 κουτ. σουπ. κάππαρη
1 ματσάκι ρόκα
4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
δεντρολίβανο
φασκόμηλο
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Αφαιρέστε την κόρα από το ψωμί, κόψτε το σε κυβάκια και ανακατέψτε τα με την κάππαρη, το ψιλοκομμένο σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέστε 1 κουταλιά ψιλοκομμένα φυλλαράκια δεντρολίβανου και λίγη ρίγανη. Τοποθετήστε λίγο από το μίγμα πάνω σε κάθε φέτα ξιφία και τυλίξτε τη σε ρολό, στερεώνοντάς το με μια οδοντογλυφίδα. Πλύνετε τα κολοκυθάκια, καθαρίστε τα και κόψτε τα σε φέτες. Τοποθετήστε σε ένα πυρίμαχο σκεύος τα ρολά, ανάμεσα τους τις φέτες από τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια ολόκληρα (αφού τα πλύνετε). Ψήστε τα στο φούρνο για 12-13 λεπτά, γυρίζοντας τα από όλες τις πλευρές. Σερβίρετέ τα πάνω σε πλυμένα και στεγνά φύλλα ρόκας.

rolla psariou me laxanika
Κύριο Συστατικό : Ξιφίας
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ισπανία
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 12 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV