ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΛΑΣΕ



20 Πατατούλες
3 κουταλιές βούτυρο
λίγη ζάχαρη
αλάτι

Πλένετε τις πατάτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά. Τις καθαρίζετε. Μέσα σε μεγάλο τηγάνι βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και την ανακατεύετε καλά να λιώσει. Μόλις αρχίσει να ξανθαίνει, ελαττώνετε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τις πατάτες. Κινείτε συνεχώς το τηγάνι ώστε να τηγανιστούν και να ροδίσουν από όλες τις πλευρές περίπου για 5 -7 λεπτά. Μόλις πάρουν ένα καστανό χρώμα, τις βγάζετε από το τηγάνι και τις αλατίζετε.

patates glase
Κύριο Συστατικό : Πατατούλες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5-7 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV