ΦΕΤΕΣ ΑΓΓΟΥΡΙ ΑΛΕΙΜΜΕΝΕΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ



1 καθαρισμένο αγγούρι
1/3 φλιτζανιού ψίχουλα από μαλακό ψωμί
1 σκελίδα λιωμένο σκόρδο
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
παγωμένο νερό
αλάτι και πιπέρι
μαιντανό για γαρνιτούρα

Κόβετε το αγγούρι σε φέτες των 0,5 εκατ. Ανακατεύετε σε μπολ τα ψίχουλα, το σκόρδο, το λάδι και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνουν αλοιφή. Αν χρειάζεται την αραιώνετε με λίγο παγωμένο νερό. Ρίχνετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Απλώνετε την αλοιφή πάνω στις φέτες του αγγουριού, που έχετε τοποθετήσει σε πιατέλα, τις καλύπτετε και τις βάζετε στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα τις σερβίρετε. Σερβίρονται γαρνιρισμένες με κλαδάκια μαιντανού.


Κύριο Συστατικό : Αγγούρι
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό, Πάρτυ
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 24 κομμάτια
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV