ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΡΟΥΤΟΝ



8 αυγά
100 γρ. χωριάτικο χοιρινό λουκάνικο
3 στρογγυλές φέτες ψωμιού (προηγούμενης ημέρας)
λάδι
αλάτι
τριμμένο πιπέρι

Κόβετε το ψωμί σε λωρίδες και ύστερα σε μικρούς κύβους (σε μέγεθος ζαριού). Αφαιρείτε την πέτσα από το λουκάνικο και το κόβετε σε ροδέλες. Σε ένα μικρό τηγάνι με καυτό λάδι, τηγανίζετε τα κομματάκια του ψωμιού. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάτε τα αυγά. Νοστιμίζετε με αλάτι και πιπέρι. Στο λάδι που περίσσεψε από τα κρουτόν σοτάρετε τις ροδέλες του λουκάνικου. Σε ένα φαρδύ τηγάνι με λίγο καυτό λάδι σοτάρετε τα κομματάκια του ψωμιού και το λουκάνικο που έχετε προηγουμένως τηγανίσει. Τα γυρίζετε με το πιρούνι και τα περιχύνετε με τα χτυπημένα αυγά. Αναμειγνύετε καλά τα υλικά. Όταν ροδίσει από τη μια πλευρά, γυρίστε τη με τη βοήθεια ενός πιάτου για να ροδίσει και από την άλλη. Η ομελέτα μπορεί να είναι ψημένη καλά απέξω και ζουμερή στο εσωτερικό της σύμφωνα με την προτίμησή σας. Τη σερβίρετε ζεστή.

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΡΟΥΤΟΝ
Κύριο Συστατικό : Αυγά , Λουκάνικο
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Αμερική
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV