ΦΑΒΑ ΑΠΟ ΚΟΥΚΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

½ κιλό ξερά κουκιά
2 – 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο (εξαιρετικό παρθένο)
Αλάτι, μαύρο πιπέρι, ρίγανη
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κόβουμε την μαύρη άκρη από τα ξερά κουκιά και τα μουσκεύουμε πολύ καλά, από το βράδυ.
Τα στραγγίζουμε, τα ξεφλουδίζουμε και τα βάζουμε με κρύο νερό, όσο να τα σκεπάζει, σε κατσαρόλα.
Αφού μισοβράσουν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μείνουν με το λάδι τους.

Τα περισσότερα θα λιώσουν και θα γίνουν φάβα.
Αν κάποια μείνουν ολόκληρα, τα πατάμε με ένα πιρούνι και τα λιώνουμε.
Αν τα κουκιά είναι φετινής σοδειάς, θα λιώσουν μια χαρά.
Η συνταγή είναι ίδια, για τα ξερά κουκιά, μόνο που τότε δεν τα ξεφλουδίζουμε όλα, παρά μόνο μερικά, όσο για να χυλώσει το φαγητό μας.

TIPS
Αν φτιάξετε φάβα από κουκιά (τρώγεται κρύα) δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε ροδέλες ξερών κρεμμυδιών και το ελαιόλαδο μάλλον θα (αν) το βάλετε μόνο για εικαστικούς λόγους.

ΦΑΒΑ ΑΠΟ ΚΟΥΚΙΑ
Κύριο Συστατικό : Ξερά κουκιά
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Kατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : New Line


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV