ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΣΟΣ ΠΙΚΑΝΤΙΛΙ



20 πατάτες
αλάτι για το πασπάλισμα
2 κ.σ. βούτυρο
3 μικρά κρεμμύδια
2 κ.σ. λάδι
1 βαζάκι ανάμεικτα λαχανικά τουρσί (περίπου 360 γρ)
200 γρ. μαγιονέζα
150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο αγριοράπανο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις στεγνώνουμε και τέλος τις κόβουμε κατά μήκος στα τέσσερα. Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο, τις αλείφουμε με το βούτυρο και τις αλατίζουμε. Για το ντιπ, καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε κυβάκια. Τα τσιγαρίζουμε σε λάδι μέχρι να γίνουν διαφανή και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αφήνουμε τα λαχανικά τουρσί σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν και φυλάμε το υγρό, στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε ή τα πολτοποιούμε ελαφρά. Αναμειγνύουμε καλά τη μαγιονέζα με το γιαούρτι, τα λαχανικά και τα κρεμμύδια. Καρυκεύουμε έντονα το μείγμα με μουστάρδα, φρεσκοτριμμένο αγριοράπανο, αλάτι και πιπέρι. Αν το ντιπ είναι πολύ πηχτό, του προσθέτουμε λίγο υγρό από τα τουρσιά.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΣΟΣ ΠΙΚΑΝΤΙΛΙ
Κύριο Συστατικό : Πατάτες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Μεξικό
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30-45 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV