ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. κολοκυθάκια μικρά
2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4-5 ντομάτες κόκκινες για σάλτσα
5-6 αυγά
1 σφηνάκι γάλα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζετε και κόβετε τα κολοκυθάκια σε φέτες στρογγυλές. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε τα κολοκυθάκια αφήνοντάς τα να τηγανιστούν ελαφριά έως ότου ροδίσουν χωρίς να καούν. Σε ένα άλλο τηγάνι φτιάχνετε εν τω μεταξύ την σάλτσα βάζοντας ελαιόλαδο και σοτάροντας το κρεμμύδι και το σκόρδο ελαφριά. Προσθέτετε την ντομάτα περασμένη από το μπλεντεράκι και τα αφήνετε να ψηθούν για τουλάχιστον 25 λεπτά. Αφού έχουν τηγανιστεί τα κολοκυθάκια τα βάζετε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν και τα προσθέτετε στην σάλτσα αφήνοντας να πάρουν μερικές βράσεις και να δέσει η σάλτσα μαζί με τα κολοκυθάκια. Αφαιρείται το τηγάνι από την φωτιά και σε ένα σουρωτήρι σουρώνετε τα κολοκύθια από τους χυμούς τους και το λάδι να μείνουν στεγνά. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και μία πρέζα αλάτι. Λαδώνετε ελαφριά ένα τεφάλ τηγάνι και προσθέτετε τα σουρωμένα κολοκύθια με την ντομάτα και απλώνετε από πάνω τα χτυπημένα αυγά. Με μία σπάτουλα γυρνάτε γύρω - γύρω από την ομελέτα να ξεκολλήσουν οι άκριες από το τηγάνι και αφού ψηθεί από την μία πλευρά με ένα πιάτο γυρνάτε την ομελέτα και από την άλλη πλευρά σε μέτρια όλη αυτή την ώρα φωτιά προς το χαμηλό για να μην κολλήσει. Πιπερώνετε την ομελέτα και την σερβίρεται.


Κύριο Συστατικό : Κολοκυθάκια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : ΠΑΤΡΑ ΖΕΙΜΠΕΚΗ


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV