ΓΚΡΑΤΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ



6 μέτρια κολοκυθάκια
30 γρ. βούτυρο
6 κομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1/4 φλιτζ. κομμένο μαϊντανό
2 κουτ.τσαγ. κομμένο φρέσκο άνηθο
φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι ξινόγαλα
1/4 φλιτζ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Ξύνετε τα κολοκυθάκια και τα πιέζετε για να βγει το υγρό τους. Λιώνετε βούτυρο στο τηγάνι, ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και τα τηγανίζετε μέχρι να μαραθούν. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Ανακατεύετε τα κολοκυθάκια,τα κρεμμυδάκια,τον μαϊντανό,τον άνηθο,το πιπέρι και το ξινόγαλα. Ρίχνετε το μείγμα σε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη του 1 φλιτζανιού και τα πασπαλίζετε με το τυρί. Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30’ ή μέχρι να ροδίσουν.


Κύριο Συστατικό : Κολοκυθάκια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV