ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 1/2 κιλό μύδια
1 1/2 φλιτζ. λευκό κρασί
1 κρεμμύδι -τριμμένο-
Για τη σάλτσα
1/2 φλιτζ. μουστάρδα
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1/2 χυμός λεμόνι
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα σκόνη
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι άνηθος
λίγο ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένουμε τα μύδια τα καθαρίζουμε και τα βράζουμε προσθέτοντας το κρασί και το κρεμμύδι. Αφήνουμε τα μύδια να βράσουν καλά μέχρι να ανοίξουν. Κατόπιν τα βγάζουμε απο την κατσαρόλα. Όσα μείνουν κλειστά τα πετάμε. Σάλτσα: Σουρώνουμε το ζωμό απο τα μύδια και μαζί με όλα τα υλικά της σάλτσας τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία και μέχρι να πήξει η σάλτσα. Ρίχνουμε μέσα τα μύδια, ανακατεύουμε καλά, τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά και κατόπιν το βγάζουμε απο τη φωτιά.


Κύριο Συστατικό : Μύδια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Μάριος Γλύκας


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV