ΠΑΤΑΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

100 γρ. Πατάτες ψητές στο αλουμινόχαρτο
75 γρ. Τυρί φέτα τριμμένη
30 γρ. Σάλτσα πέστο
20 γρ. Μπέικον ψιλοκομμένο
1 γρ. Μπούκοβο
Για τη σάλτσα πέστο:
100 γρ. Ελαιόλαδο
50 γρ. Ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
40 γρ. Πολτοποιημένο σκόρδο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις ψήνουμε σε φούρνο στούς 200 βαθμούς τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο για 1 ώρα. Όταν ψηθούν τις κόβουμε στη μέση και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Με το πιρούνι τις πατάμε στη μέση ώστε να δημιουργηθεί ένα βαθούλωμα. Γεμίζουμε με μια κουταλιά σάλτσα πέστο, τη κάθε μισή πατάτα. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μπέικον επάνω στη σάλτσα και συνεχίζουμε ρίχνοντας την τριμμένη φέτα. Τοποθετούμε το ταψάκι για δέκα λεπτά στο φούρνο σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρουμε προσθέτοντας αρωματικό καυτερό μπούκοβο.

ΠΑΤΑΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ
Κύριο Συστατικό : Πατάτες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 10 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV