ΡΕΒΙΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ



500 γρ. ρεβίθια
250 γρ. μικρά κρεμμύδια
200 γρ. νωπό μπέικον
1/4 κιλού πράσινες πιπεριές
1 ποτήρι κρασί
1 φύλλο δάφνης
λάδι
αλάτι

Αφήνετε τα ρεβίθια να μαλακώσουν σε νερό για 12 ώρες. Σε μια κατσαρόλα με 1 ½ λίτρο νερό που βράζει, ρίχνετε τα ρεβίθια και τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα. Έπειτα από μια ώρα κι ενώ βράζουν ακόμη τα ρεβίθια, προσθέτετε τα κρεμμύδια κομμένα στη μέση, το μπέικον σε μεγάλα κομμάτια, το κρασί, τη δάφνη και λίγο αλάτι. Το νερό πρέπει να καλύπτει ίσα ίσα τα ρεβίθια. Αφήνετε την κατσαρόλα σκεπασμένη να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια. Σοτάρετε σε λάδι τις πιπεριές και τις ρίχνετε στα ρεβίθια. Σερβίρετε ζεστή τη ρεβιθόσουπα.

ΡΕΒΙΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ
Κύριο Συστατικό : Ρεβίθια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά & 12 Ώρες να μουλιάσουν τα ρεβίθια
Χρόνος Μαγειρέματος : 2 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV