ΡΕΒΙΘΟΣΟΥΠΑ



400 γρ. ρεβίθια
6 κουταλιές ελαιόλαδο
2-3 φύλλα μέντας
8 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
2 σκελίδες σκόρδο
μοσχοκάρυδο
πάπρικα
αλάτι
πιπέρι

Βάζετε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε κρύο νερό από την προηγούμενη μέρα. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Τα αφήνετε για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ροδίζετε ελαφρά τις σκελίδες του σκόρδου. Έπειτα τις χτυπάτε στο μπλέντερ. Όταν τα ρεβίθια είναι έτοιμα, προσθέτετε το τηγανισμένο ελαιόλαδο, τα πολτοποιημένα σκόρδα και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνετε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας τακτικά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

ΡΕΒΙΘΟΣΟΥΠΑ
Κύριο Συστατικό : Ρεβίθια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά & 12 Ώρες να μουλιάσουν τα ρεβίθια
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV