ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ



6 μεγάλες αγκινάρες
2 κρεμμύδια
1 λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 φέτα μπέικον
1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
1 μπολ κρέμα μπεσαμέλ
1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
2 αυγά
3 κουταλιές λάδι
3 κουταλιές πουρές ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος

Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις τρίβετε με μισό λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Στη συνέχεια τις βάζετε μέσα σε ένα δοχείο με κρύο νερό και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και τις αφήνετε για 10 λεπτά. Ετοιμάζετε τη γέμιση. Τρίβετε το κρεμμύδι και το ρίχνετε μέσα σε κατσαρόλα με το λάδι να τσιγαριστεί. Ρίχνετε επίσης τον κιμά, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το καβουρδίζετε περίπου για 10 λεπτά. Ρίχνετε το κρασί, την ντομάτα και λίγο νερό και αφήνετε τη γέμιση να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει και ρίχνετε μέσα τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το τυρί, το μπέικον κομμένο σε κομματάκια και το μαϊντανό. Τοποθετείτε τις αγκινάρες στη σειρά μέσα σε ταψάκι, τις γεμίζετε και τις περιχύνετε με την κρέμα μπεσαμέλ. Ρίχνετε μέσα στο ταψάκι ένα φλιτζάνι νερό και αφήνετε τις αγκινάρες να ψηθούν σε φούρνο που τον έχετε προθερμάνει για 15 λεπτά τουλάχιστον.

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ
Κύριο Συστατικό : Αγκινάρες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 35 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV