ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ



600 γρ. κιμάς
400 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
1 αυγό
1 σκελίδα σκόρδο
2 κλωνάρια μαϊντανού
4 κουταλιές τριμμένο ψωμί
2 κουταλιές βούτυρο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε τη σκελίδα σκόρδου. Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό. Πλένετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ,προσθέτετε το αυγό,τον μαϊντανό,το σκόρδο και το τριμμένο ψωμί. Αλατοπιπερώνετε,ανακατεύετε και φτιάχνετε 4 κεφτέδες. Αλείφετε ένα τηγάνι με βούτυρο και τη ζεσταίνετε για 2’. Τοποθετείτε τους κεφτέδες και τους ψήνετε για 10’ από κάθε πλευρά. Τους βγάζετε,ρίχνετε το λάδι και τα μανιτάρια και τα ψήνετε για 10’. Σερβίρετε τους κεφτέδες με τα μανιτάρια.

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ
Κύριο Συστατικό : Μανιτάρια πλευρώτους
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV