ΓΑΥΡΟΣ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό γαύρο
1 κούπα ελαιόλαδο
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
1 στυμμένο λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζετε καλά το γαύρο από τα εντόσθια και πετάτε το κεφάλι, επειδή πικρίζει και δεν τρώγεται. Τον στρώνετε σε ένα ταψάκι. Βάζετε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα στρογγυλό λεκανάκι και τα ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα. Περιχύνετε τον γαύρο και ψήνετε στο φούρνο γιά 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κύριο Συστατικό : γαύρος
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV