ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΝΤΑΚΟΣ ΜΕ ΖΕΛΕ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΞΙΝΟΜΥΖΗΘΡΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Ζελέ ούζο
150 ml νερό
150 ml ούζο
2 φύλλα ζελατίνης μουλιασμένα σε νερό με πάγο
2 γρ. αγάρ αγάρ
Ντάκος
6 κρητικά παξιμάδια (10 εκ. διάμετρο)
5 ντομάτες αποφλοιωμένες, χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένες
το νερό από τις 5 ντομάτες
150 γρ. ξινομυζήθρα τριμμένη
ρίγανη
ελαιόλαδο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αναμειγνύουμε το νερό, το ούζο και το αγάρ αγάρ και τα χτυπάμε με σύρμα. Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να κοχλάσει και το τραβάμε από την φωτιά. Περιμένουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία και ρίχνουμε τις ζελατίνες και ανακατεύουμε με το σύρμα. Σουρώνουμε το μείγμα και το βάζουμε σε ένα δοχείο έτσι ώστε να έχει ύψος 1 εκ. Βάζουμε το δοχείο στο ψυγείο έτσι ώστε να πήξει το μείγμα. Αφού σταθεροποιηθεί, ξεφορμάρουμε και ψιλοκόβουμε σε μικρούς κύβους 1 εκ. Βρέχουμε τα παξιμάδια με το νερό ντομάτας Ανακατεύουμε τις ντομάτες με τον ζελέ ούζο και μοιράζουμε το μείγμα πάνω στα παξιμάδια. Τοποθετούμε στο κέντρο των παξιμαδιών 20gr ξινομυζήθρας. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη.

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΝΤΑΚΟΣ ΜΕ ΖΕΛΕ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΞΙΝΟΜΥΖΗΘΡΑ
Κύριο Συστατικό : κρητικά παξιμάδια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά & 1 Ώρα Ψυγείο
Χρόνος Μαγειρέματος : -
Τρόπος Μαγειρέματος : -
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : KERASMA


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV