ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ



15 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
3/4 του φλιτζανιού ζεστό νερό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό χοντροκομμένο
2 μεγάλα κομμάτια λιαστής ντομάτας σε ελαιόλαδο, στραγγισμένα και κομμένα σε λεπτές λωρίδες
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
2 φλιτζάνια καφέ καλλιεργήσιμα μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
450 γρ. κοφτά ζυμαρικά, π.χ. πένες ή φουζίλι
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
ρόκα ή/και φρέσκο μαϊντανό για γαρνίρισμα

Βάζετε τα αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι σε ένα μπολ, τα περιχύνετε με το ζεστό νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια, τα ρίχνετε σε ένα ψιλό σουρωτήρι που έχετε τοποθετήσει πάνω από ένα μπολ και τα πιέζετε με τα χέρια σας, ώστε να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερο νερό. Φυλάτε το νερό για τη συνέχεια και ψιλοκόβετε τα μανιτάρια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά το σκόρδο, τον μαϊντανό, τις λωρίδες της λιαστής ντομάτας και τα πορτσίνι, ανακατεύοντας συχνά, για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτετε το κρασί, το ανακατεύετε και το αφήνετε να σιγοβράσει για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί. Ρίχνετε τα μανιτάρια και ανακατεύετε ξανά. Περιχύνετε το μείγμα με τον ζωμό και το αφήνετε να σιγοβράσει, χωρίς να το σκεπάσετε, για 15-20 λεπτά ακόμα, μέχρι να εξατμιστεί το πολύ νερό και η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη και πλούσια. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Δοκιμάζετε τη σάλτσα και, αν χρειάζεται, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Σουρώνετε τα ζυμαρικά, φυλάτε στην άκρη λίγο από το νερό τους, και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο ζεστό μπολ. Προσθέτετε τη σάλτσα και τα ανακατεύετε καλά. Αν προτιμάτε τη σάλτσα πιο ρευστή, προσθέτετε λίγο από το νερό των ζυμαρικών που έχετε φυλάξει. Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με άφθονη ψιλοκομμένη ρόκα ή/και μαϊντανό.

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Κύριο Συστατικό : Μανιτάρια πορτσίνι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης:
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV