ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 μέτριο κουνουπίδι
½ κιλό κρεμμύδια για στιφάδο
2-3 σκ. σκόρδο
1 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
2-3 φύλλα δάφνης
1 κουτ. γλυκού ξίδι
2-3 κουτ. γλυκού ντομα-τοπελτέ
1-2 ξυλάκια κανέλας
1-2 γαρίφαλλα
αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Χωρίζουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και το σοτάρουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια από το εξωτερικό τους φλοιό και τα σοτάρουμε κι αυτά με λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε στα κρεμμύδια το σκόρδο ψιλοκομ-μένο, τον ντοματοπελτέ, αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα δάφνης, το ξίδι, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 45 λεπτά.
Τα τελευταία 20 λεπτά προσθέτουμε το κουνουπίδι.


Κύριο Συστατικό : Κουνουπίδι
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV