ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ



1 αστακός 2 κιλών
1 αστακοκαραβίδα 2 κιλών
18 μεγάλες καραβίδες 200 γρ. η καθεμία
80 γρ. βούτυρο
2 λεμόνια
αλάτι
λάδι

Ανοίγετε τα θαλασσινά από το κεφάλι μέχρι την ουρά. Τα αλατοπιπερώνετε. Βάζετε τα θαλασσινά πάνω στη σχάρα-με την ανοιγμένη πλευρά προς τη σχάρα. Τα περιχύνετε με λίγο λάδι και τα αφήνετε να ψηθούν. Τα γυρίζετε. Ο χρόνος ψησίματος του αστακού και της αστακοκαραβίδας είναι 25’. Για τις καραβίδες είναι 10’ περίπου. Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και ρίχνετε το χυμό 2 λεμονιών. Βάζετε τα θαλασσινά σε μια πιατέλα και τα ραντίζετε με τη σάλτσα. Τα σερβίρετε ζεστά.


Κύριο Συστατικό : Αστακός
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Σχάρα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV