ΦΑΒΑ Η ΑΡΓΟΠΟΡΟΥΣΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. φάβα
1 μεγάλο κρεμμύδι
Μισό φλυτσάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Μαιντανός ψιλοκομμένος
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Χυμός 1 λεμονιού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένουμε τη φάβα σε τρυπητό πολύ καλά και την αφήνουμε 5 ώρες να φουσκώσει σε νερό. Κατόπιν πετάμε το νερό αυτό και βάζουμε καινούργιο τόσο όσο να την σκεπάζει και λίγο παραπάνω,γιατί όταν την βάλουμε στον φούρνο θα την αφήσουμε όλο το βράδι μέχρι το πρωί στους 50 βαθμούς αέρα. Καλό είναι το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι γάστρα και να κλείνει. Στην γάστρα εκτός απο το νερό και την φάβα θα βάλουμε και ένα κρεμμύδι κομμένο στα 4 και την αφήνουμε μέχρι το πρωί. Την επομένη την βλέπουμε άν έχει πιεί το νερό άν όχι τότε την βαζουμε σε δυνατή φωτιά (αέρα) μέχρι να στεγνώσει απο υγρά. Τέλος αφού ειναι έτοιμη την περνάμε απο μύλο για να γίνει λεία. Προσθέτουμε το λάδι,το χυμό του λεμονιού το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγο αλάτι. Φυσικά αν θέλετε γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαίντανό.


Κύριο Συστατικό : Φάβα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά & 5 Ώρες Μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Γάστρα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Μάριος Γλύκας


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV