ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



250 γρ. μικρά κρεμμυδάκια, κομμένα στη μέση
1 μικρή μελιτζάνα
250 γρ. μικρές ντοματούλες
250 γρ. κεφαλάκια μανιταριών
1 κόκκινη πιπεριά
4 κολοκυθάκια
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
2 κουταλιές σούπας κομμένο φρέσκο βασιλικό
1 κουταλιά σούπας κομμένη φράσκια ρίγανη
2 μικρά τσίλι, κομμένα

Μαγειρεύετε τα κρεμμύδια σε βραστό νερό μέχρι να μαλακώσουν, τα στραγγίζετε και τα κρυώνετε. Κόβετε τη μελιτζάνα και την πιπεριά σε κύβους. Κόβετε σε φέτες τα κολοκυθάκια.Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε το λάδι, το κρασί, το σκόρδο, το βασιλικό, τη ρίγανη και τα τσίλι, προσθέτετε τα λαχανικά και τα αφήνετε 1 ώρα.Περνάτε τα λαχανικά σε καλαμάκια και τα ψήνετε σε μπάρμπεκιου από κάθε πλευρά μέχρι να μαλακώσουν, αλείφοντάς τα κάπου κάπου με τη μαρινάτα.


Κύριο Συστατικό : Λαχανικά
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Μπάρμπεκιου
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά & 1 Ώρα Μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Γκρίλ
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV