ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΙΚΟΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 φύλλα από σπανάκι ψιλοκομμένα
8 φυλλαράκια από βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
Μισή σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
6 κουταλιές της σούπας τυρί ricotta
1 κουταλάκι κοφτό ρίγανη
1 μεγάλο κολοκυθάκι
6 τεμ καρύδια ψίχα ή κατά προτίμηση macadamia
1 κουτάλι σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
2 ντομάτες ψιλοκομμένες con case
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
8 φιλαράκια φρέσκο βασιλικό
Αλάτι-πιπέρι ανάλογα την προτίμηση σας
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Παίρνουμε μια λεκάνη και τοποθετούμε μέσα την ricotta το βασιλικό το σκορδάκι την ρίγανη την σκόνη από κρεμμύδι και τέλος την ψίχα από τα καρύδια ή τα macadamia και τα ανακατεύουμε καλά. Όταν γίνουν μία μάζα ρίχνουμε και το ψιλοκομμένο σπανάκι από επάνω και ανακατεύουμε ελαφρά. Η τεχνική για το κολοκυθάκι μας για να γίνει λεπτή λουρίδα είναι να πάρουμε τον πατατοκαθαριστεί και να το κόψουμε κατά μήκος ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΑΛΤΣΑΣ: Ρίχνουμε σε ένα κατσαρόλι της 2 κουταλιές λάδι να κάψουν για λίγο. Κατόπιν ρίχνουμε μέσα πολτοποιημένο το σκόρδο μας, την ρίγανη, τα φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα και τέλος της ντομάτες τις ψιλοκομμένες και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 15 λεπτά της ώρας ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Παίρνουμε ένα πιάτο και τοποθετούμε την σάλτσα μας. Κατόπιν παίρνουμε 3 λουρίδες κολοκυθιού και της βάζουμε την μια δίπλα στην άλλη και προσθέτουμε την ζύμη μας και τα τυλίγουμε σε ρολάκια και τα τοποθετούμε πάνω στην σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει.


Κύριο Συστατικό : Κολοκυθάκι , Ρικότα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Μάριος Γλύκας


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV