ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους 2,5 εκατ.
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους 2,5 εκατ.
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στα οχτώ
2 κολοκυθάκια, σε κομμάτια 2,5 εκατ.
32 κεφαλάκια μανιταριών φρέσκα
ΜΑΡΙΝΑΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ:
1/3 φλιτζανιού άσπρο ξηρό κρασί
1/4 φλιτζανιού λάδι φιστικιού
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι τσαγιού τριμμένο ξερό εστραγκόν
1 κουταλάκι τσαγιού λιωμένο σκόρδο

Ρίχνετε τα υλικά της μαρινάτα σε μπολ και τα ανακατεύετε καλά. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Καλύπτετε τα καλαμάκια με νερό και τα αφήνετε να μουσκέψουν.Προσθέτετε στη μαρινάτα τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια. Κουνάτε το μπολ μέχρι να καλυφθούν καλά. Τα μαρινάρετε σε θερμοκρασία δωματίου από 1 μέχρι ώρες.Περνάτε τα κομμάτια των λαχανικών στα καλαμάκια. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε τη μαρινάτα. Ψήνετε τα σουβλάκια σε ελαφρά λαδωμένη σχάρα μπάρμπεκιου, γυρίζοντάς τα συχνά και αλείφοντάς τα με τη ζεστή μαρινάτα, περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα λαχανικά.


Κύριο Συστατικό : Λαχανικά
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Μπάρμπεκιου
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά & 2 Ώρες Μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Γκρίλ
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV