ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό φρέσκιες αντσούγιες
125 ml (1/2 φλιτζάνι) εξαιρετικό παρθένο Ελληνικό ελαιόλαδο
125 ml (1/2 φλιτζάνι) νερό ή αν υπάρχει ζωμός ψαριού
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό , ψιλοκομμένο
φρέσκια ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ξεπλένουμε και καθαρίζουμε τις αντσούγιες, αφαιρώντας τα κεφάλια και τα έντερα. Τις πλένουμε καλά και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο τηγάνι.
Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό ψαριού, τον άνηθο και το μαϊντανό και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Τοποθετούμε το λεμόνι και το σκόρδο πάνω από κάθε ψάρι και νοστιμεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε για άλλα 7-8 λεπτά, ή μέχρις ότου να γίνουν τρυφερές οι αντσούγιες.
Πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη πριν σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Αντσούγιες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά /span>
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : KERASMA


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV