ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ



1,5 κιλό άπαχο μοσχάρι, κομμένο σε κύβους 2,5 εκατ. χωρίς κόκαλο
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε μήκος 2,5 εκατ.
ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑΤΑ:
1/2 φλιτζάνι λάδι
2 κουταλιές σούπας ξίδι
2 κουταλιές σούπας ξηρό κόκκινο κρασί
1/2 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
λίγη τριμμένη πιπερόρριζα
1/2 κουταλάκι τσαγιού λιωμένο σκόρδο

Βάζετε τα υλικά της μαρινάτα σε μπολ και τα ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το κρέας και το κουνάτε, φροντίζοντας να καλυφθεί τελείως. Αφήνετε τη μαρινάτα σε θερμοκρασία δωματίου 1 ώρα, κουνώντας πότε πότε το μπολ.Περνάτε κομμάτια κρέατος με μερικά κομμάτια φρέσκου κρεμμυδιού σε καλαμάκια. Αλείφετε ελαφρά με λάδι τη σχάρα του μπάρμπεκιου, ψήνετε τα σουβλάκια, γυρίζοντάς τα πότε πότε και αλείφοντάς τα με μαρινάτα, μέχρι το κρέας να ροδίσει, περίπου 10 λεπτά.


Κύριο Συστατικό : Μοσχάρι
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Μπάρμπεκιου
Χώρα Προέλευσης : Ινδία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά & 1 Ώρα Μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Σχάρα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV