ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΛΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Για τη σάλτσα:
400 γρ. πράσινες ελιές
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
2 ματσάκια κόλιαντρο, μόνο τα φύλλα
400 ml ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Για το τυλιγμένο ψάρι:
18 μεγάλες σαρδέλες, χωρίς τα κόκαλα και τα κεφάλια
18 μεγάλα αμπελόφυλλα
Αλάτι και πιπέρι, φρεσκοαλεσμένο
3-4 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο Ελληνικό ελαιόλαδο
Χυμός από ½ λεμόνι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αναμειγνύουμε όλα τα συστατικά για τη σάλτσα σε ένα μπλέντερ. Τυλίγουμε τις σαρδέλες στα φύλλα, αφήνοντας την ουρά έξω. Αλείφουμε με λάδι και νοστιμεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε τις σαρδέλες σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά την κάθε πλευρά. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε 3 ή 6 σαρδέλες σε κάθε μερίδα με λίγη σάλτσα ανά πιάτο.


Κύριο Συστατικό : Σαρδέλες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : γκρίλ
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : KERASMA


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV