ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ



500 γρ. κολοκυθάκια
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1-2 σκελίδες σκόρδο
50-100 ml λευκό κρασί
το χυμό 1/2 λεμονιού
1/2 ματσάκι βασιλικό

Πλένουμε τα κολοκυθάκια,τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους 1 εκ.Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά ώσπου να ροδίσουν και απο τις δύο πλευρές. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.Καθαρίζουμε το σκόρδο,το κόβουμε σε φέτες και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Βγάζουμε τα κολοκυθάκια και τα απλώνουμε σε μια πιατέλα. Βάζουμε το κρασί και το χυμό λεμονιού στο τηγάνι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Πλένουμε και στεγνώνουμε το βασιλικό,βγάζουμε τα κοτσανάκια και τον ψιλοκόβουμε. Τον προσθέτουμε στο τηγάνι,ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα,έτσι ώστε να καλυφθούν τελείως. Τα σκεπάζουμε,τα βάζουμε στο ψυγείο και τα αφήνουμε να τραβήξουν τουλάχιστον 3 ώρες, κατά προτίμηση και μια ολόκληρη νύχτα.


Κύριο Συστατικό : Κολοκυθάκια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV