ΓΕΜΙΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

12 μέτριες στρογγυλές ντομάτες
1 ποτήρι ρύζι καρολίνα
½ ποτήρι αμύγδαλα χοντροσπασμένα
½ φλυτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλυτζάνι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 φλυτζάνια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 μαραθόριζα (ξύσμα)
1-2 πατάτες
Αλάτι – πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αδειάζουμε τις ντομάτες από την πάνω μεριά και κρατάμε 2 ½ φλιτζάνια ψιλοκομμένη ντομάτα.
Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι και τη μαραθόριζα με το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ρύζι και τα 2 φλιτζάνια ντομάτα (κρατάμε το μισό). Βράζουμε το μείγμα για 5 λεπτά περίπου.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το μαϊντανό, το δυόσμο, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι.
Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε τις πατάτες, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την υπόλοιπη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 1 ώρα περίπου.
Σερβίρουμε αφού κρυώσει τελείως το φαγητό.


Κύριο Συστατικό : Ντομάτες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά & 3 Ώρες Μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Newline


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV