ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΝΤΙΠ ΤΥΡΙΟΥ



500 γρ. πράσινα σπαράγγια
8 αβγά
1/2 ματσάκι βασιλικό
4 κ.σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
μοσχοκάρυδο
2-3 κ.σ. καλό ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για τι ντιπ τυριού
150 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα με μυρωδικά
4 κ.σ. μαγιονέζα
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
75 γρ. γιαούρτι
1 κ.γ. μουστάρδα

Πλένουμε τα πράσινα σπαράγγια,τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε κομμάτια μήκους περίπου 4 εκ.Τα χοντρά στελέχη τα κόβουμε πρώτα κατά μήκος στη μέση.Έπειτα χτυπάμε τα αβγά σε μια γαβάθα,και τα αλατίζουμε.Πλένουμε τον βασιλικό και τον τινάζουμε να στεγνώσει,μαδάμε τα φυλλαράκια από τα κοτσάνια,τα ψιλοκόβουμε και,μαζί με το τριμμένο τυρί,τα αναμειγνύουμε στα αβγά.Καρυκεύουμε το μείγμα με φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.Τσιγαρίζουμε γύρω γύρω τα σπαράγγια σε ένα τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο περίπου 4 λεπτά,μέχρι να ροδίσουν,τους βάζουμε αλατοπίπερο.Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών πάνω στα σπαράγγια στο τηγάνι.Τηγανίζουμε την ομελέτα και από τις δύο μεριές,ώσπου να ροδίσει και έπειτα την κόβουμε σε μπουκίτσες.
Για το ντιπ,ανακατεύουμε καλά το φρέσκο τυρί κρέμα με τη μαγιονέζα.Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι και τη μουστάρδα και τα χτυπάμε όλα μαζί.Νοστιμίζουμε το ντιπ με αλάτι και πιπέρι.


Κύριο Συστατικό : Σπαράγγια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV