ΧΤΑΠΟΔΙ ΞΥΔΑΤΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 μέτριο χταποδάκι
Νερό
Μπόλικο ξύδι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Ελιές για σερβίρισμα
Κάπαρη για σερβίρισμα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένουμε το χταπόδι και το καθαρίζουμε. Βάζουμε μια κατσαρόλα να κάψει και ρίχνουμε το χταπόδι.
Το φέρνουμε 3-4 βόλτες μέχρι να σωθούν τα υγρά του
Ρίχνουμε ξύδι ώστε να καλύψει τον πάτο της κατσαρόλας και το φέρνουμε βόλτες μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο νερό.
Είναι πολύ σημαντικό το νερό να είναι το πολύ μέχρι τη μέση του χταποδιού. Ρίχνουμε και άλλο ξυδάκι και το αφήνουμε να βράσει για 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει.
Το κόβουμε σε κομματάκια, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, τις ελίτσες και την κάπαρη διάσπαρτα και σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Χταπόδι
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : ΛΕΣΒΟΣ
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV