ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΜΑΥΡΗΣ ΕΛΙΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Για τις γαρίδες
12 γαριδες καθαρισμένες (την ουρά την κρατάμε)
50 γρ. σουσάμι
25 ml. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπερι φρεσκοτριμμενο
Για τη μαγιονέζα
2 κρόκοι αυγού
10 γρ. μουστάρδα DIJON
1 σκελίδα σκόρδο
250 γρ. ελιές σταφίδες Κρήτης χωρίς κουκούτσι
300 γρ. ελαιόλαδο
χυμός από μισό λεμόνι ή λίγο ξύδι από κόκκινο κρασί
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Για τη μαγιονέζα
Σε ένα blender κτυπάμε τις ελιές μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο σε υψηλή ταχύτητα για 4 λεπτά. Σουρώνουμε το μείγμα από ένα διχτυωτό σουρωτήρι.
Με το λάδι (που θα είναι μαύρο) αυτό θα φτιάξουμε τη μαγιονέζα μας
Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη μουστάρδα και προσθέτουμε το λάδι λίγο, λίγο. Όταν η μαγιονέζα δέσει προσθέτουμε το λεμόνι (ή το ξύδι) και πιπέρι. Κανονικά αλάτι δεν θα χρειαστεί επειδή οι ελιές έχουν αρκετό από μόνες τους
Για το σέρβις
Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και τις πατάμε στο σουσάμι για να καλυφθούνε γύρω γύρω. Τις σοτάρουμε στο λάδι σε μέτρια φωτιά για ένα με ενάμισι λεπτό από κάθε μεριά. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα. Στη μέση έχουμε σε δύο μπολάκια μαύρη μαγιονέζα


Κύριο Συστατικό : Γαριδες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : KERASMA


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV