ΣΟΥΠΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ



1/2 κιλό κυδώνια
1/2 κιλό μύδια
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
12 φέτες ψωμί
2 ώριμες ντομάτες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
μαϊντανός
άλάτι,πάπρικα

Πλένετε και καθαρίζετε προσεκτικά τα μύδια. Βάζετε τα κυδώνια να μουλιάσουν σε λίγο κρύο νερό με λίγο αλάτι. Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Αφαιρείτε τη φλούδα από τις ντομάτες και τρίβετε τη σάρκα τους. Σε μια κατσαρόλα με ένα λίτρο νερό,δίνετε δύο βράσεις στα κυδώνια και τα μύδια. Κρατάτε το ζωμό τους και αφαιρείτε τα μαλάκια από τα όστρακά τους. Σε ένα τηγάνι με λίγο καυτό λάδι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τις ντομάτες και αφήνετε να δέσουν σε χαμηλή φωτιά. Πασπαλίζετε μισό κουταλάκι πάπρικα και απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά. Ρίχνετε τα κυδώνια και τα μύδια στο ίδιο τηγάνι και όλα αυτά τα υλικά στο ζωμό των θαλασσινών. Αλατίζετε και αφήνετε ξανά στη φωτιά για 10’. Ψήνετε στην τοστιέρα τις φέτες του ψωμιού. Τις βάζετε στον πάτο μιας σουπιέρας, χύνετε από πάνω το μείγμα και διακοσμείτε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Κύριο Συστατικό : Μύδια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV