ΣΠΕΝΤΖΟΦΑΪ



1 κιλό πράσινες πιπεριές, όχι πολύ καυτερές
8 Λουκάνικα χωριάτικα
1 κιλό ντομάτες ώριμες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λάδι
αλάτι, πιπέρι
λίγη ζάχαρη

Σοτάρουμε ελαφρώς τις πιπεριές σε λάδι και τις βγάζουμε. Κόβουμε το λουκάνικο σε μικρά κομμάτια, το σοτάρουμε λίγο και το βγάζουμε κι αυτό από το τηγάνι. Προσθέτουμε στο τηγάνι ένα ποτηράκι του κρασιού λάδι, τις ντομάτες τριμμένες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μισό ποτήρι νερό, πιπέρι, λίγο αλάτι και πολύ λίγη ζάχαρη και αφήνουμε για λίγο να βράσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις πιπεριές και το λουκάνικο και αφήνουμε να σιγοβράσουν, μέχρι να μείνουν μόνο με τη σάλτσα τους. Το σπεντζοφάϊ μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό ή ως κυρίως πιάτο.


Κύριο Συστατικό : Λουκάνικα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV