ΜΑΣΤΕΛΟ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Μαλακό τυρί Χίου "Μαστέλο" (κομμένο σε φέτες πάχους 1εκ.)
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
4 κουταλιές ψιλοκομμένη ντομάτα
ελαιόλαδο
ελάχιστη ζάχαρη
βασιλικός ψιλοκομμένος
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αλευρώνουμε το μαλακό τυρί Χίου Μαστέλο, το περνάμε από το αυγό και το τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές σε βαθύ τηγάνι με πολύ λάδι για να μην κολλήσει.
Το βγάζουμε από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας. Το σερβίρουμε ζεστό με φρέσκια σάλτσα ντομάτας που έχουμε φτιάξει με τον ακόλουθο τρόπο.
Προσθέτουμε στη ντομάτα λίγο λάδι καλής ποιότητας, αλάτι, πιπέρι, λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό, ζάχαρη και βράζουμε λίγα λεπτά μέχρι να δέσει.
Γίνεται θαυμάσιο σαγανάκι και χωρίς αυγό ή αλεύρι.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κύριο Συστατικό : Μαστέλο Χίου
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : ΧΙΟΣ
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV