ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

200 γρ. Μανιτάρια champignion
200 γρ. Μανιτάρια καλογεράκια ή φθινοπωρινές τρομπέτες
200 γρ. πλευρώτοι
50 γρ. βούτυρο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
από 3-4 κλωνιά μαϊντανός,χαιρέφυλλο,εστραγκόν
αλουμινόχαρτο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια. Από τους πλευρώτους κόβουμε τα σκληρά μέρη των ποδιών τους. Αλείφουμε πυρίμαχα φορμάκια για σουφλέ με λίγο βούτυρο. Μοιράζουμε τα μανιτάρια στα φορμάκια και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε. Πλένουμε τα αρωματικά και τα τινάζουμε. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Μαδάμε τα φύλλα του εστραγκόν και του φραγκομαϊντανού και τα ψιλοκόβουμε. Κρατάμε λίγο χαιρέφυλλο στην άκρη. Σκορπίζουμε τα αρωματικά πάνω στα μανιτάρια. Σκεπάζουμε τα φορμάκια με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10-15’. Βγάζουμε τα φορμάκια από τον φούρνο,απομακρύνουμε τα αλουμινόχαρτα,γαρνίρουμε με το υπόλοιπο χαιρέφυλλο και τα σερβίρουμε καυτά.


Κύριο Συστατικό : Μανιτάρια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV