ΠΑΤΑΤΕΣ ΠΟΥΡΕ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 1/2 κιλό πατάτες
1 κιλό γάλα
75 γρ. βούτυρο
αλάτι
2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
τυρί τριμμένο
ρίγανη

Πλένετε και καθαρίζετε τις πατάτες. Τις βάζετε μέσα σε κατσαρόλα με κρύο νερό να βράσουν για 30 λεπτά. Βγάζετε τις πατάτες από το νερό και τις περνάτε από το πρες πουρέ.
Τις ρίχνετε μέσα σε κατσαρόλα με το βούτυρο και σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε δυνατά με ξύλινη κουτάλα για να λιώσουν και να ανακατευτούν οι πατάτες με το βούτυρο.
Μόλις λιώσει το βούτυρο, ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα και το ανάλογο αλάτι και ανακατεύετε να γίνει ένας αραιός πουρές. Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα πάνω στη φωτιά, αποσύρετε την κατσαρόλα.
Ρίχνετε τον πουρέ μέσα σε πυρέξ και τον διατηρείτε έξω από τη φωτιά μέχρι την ώρα που θα τον σερβίρετε.
Δέκα λεπτά πριν σερβίρετε τον πουρέ, ραντίζετε την επιφάνειά του με τριμμένο τυρί και ρίγανη, ρίχνετε το φρέσκο βούτυρο σε κομματάκια, σε διάφορα σημεία, να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια του πουρέ.
Βγάζετε το πυρέξ από το φούρνο και σερβίρετε το φαγητό αμέσως, περιχύνοντας με σάλτσα κρέατος.


Κύριο Συστατικό : Πατάτες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV