ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 κιλά μικρές στρογγυλές πατάτες
2 αποξηραμένες πιπεριές
2 σκελίδες σκόρδου
4 αυγά
4 κουταλιές λευκό κρασί
λάδι
αλάτι

Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις βάζετε σε κρύο νερό. Σε ένα άλλο μπολ, βάζετε σε ζεστό νερό τις 2 κόκκινες πιπεριές. Σε μια ρηχή πήλινη κατσαρόλα με ζεστό λάδι, ροδίζετε μια ξεφλουδισμένη σκελίδα σκόρδου, τη βγάζετε και προσθέτετε τις πατάτες που έχετε στραγγίσει και αφήσει να στεγνώσουν. Τις ανακατεύετε με ένα πιρούνι μέχρι να ροδίσουν. Περιχύνετε με το λευκό κρασί και προσθέτετε τις μουσκεμένες πιπεριές και την άλλη σκελίδα σκόρδου (αλεσμένη). Πασπαλίζετε τις πατάτες με αλάτι και τις καλύπτετε με νερό. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τη βάζετε στο φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Τις αφήνετε μέχρι να μαλακώσουν. Σπάτε μέσα στην κατσαρόλα τα αυγά (μάτια) προσεκτικά ώστε να μη διαλυθούν, σκεπάζετε την κατσαρόλα και την αφήνετε να σταθεί για 15 λεπτά μέχρι να πήξουν καλά τα αυγά.


Κύριο Συστατικό : Πατάτες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV