ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΚΑΣΙΩΤΙΚΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ


1/2 κιλό αμπελόφυλλα
1 κιλό κιμά
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
2 ντομάτες τριμμένες
1 φλιτζανάκι ρύζι
3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
χυμό 1 λεμονιού (μέσα στο μείγμα)
χυμό 3 λεμονιών

Προσθέτουμε όλα μαζί τα υλικά, τον κιμά, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, το χυμό ενός λεμονιού και τα ζυμώνουμε.
Τυλίγουμε με τα αμπελόφυλλα το μείγμα, χωρισμένο σε τόσο μικρά κομματάκια, ώστε κάθε φύλλο να δίνει τέσσερα μικρά ντολμαδάκια.
Αφού τελειώσουμε το τύλιγμα, τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και δύο κουταλιές βούτυρο. Αφήνουμε να βράσουν και προς το τέλος προσθέτουμε χυμό από 3 λεμόνια.
Αφήνουμε να σιγοβράζουν μέχρι να μαγειρευτούν εντελώς.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα.


Κύριο Συστατικό : Αμπελόφυλλα
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV