ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

75 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
100 γρ. πράσα ψιλοκομμένα
100 γρ. Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
350 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
100 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
100 ml. λευκό κρασί
400 ml. σπιτικό ζωμό λαχανικών ζεστό
ένα ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο άνηθο και μάραθο ψιλοκομμένο
χυμό από 1 1/2 λεμόνι
παρμεζάνα τριμμένη
λίγο λάδι για το τηγάνι και το τελείωμα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σοτάρουμε σε λάδι σε χαμηλή φωτιά τα πράσα μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε να γυαλίσει καλά και μετά περιχύνουμε με το κρασί κι αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον ζωμό λίγο λίγο με μεγάλη κουτάλα σε δόσεις. Προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση ζωμού, πρέπει η προηγούμενη να έχει απορροφηθεί από το ρύζι.
Περίπου ένα λεπτό μετά την προσθήκη του ζωμού, το ριζότο πρέπει να σιγοκοχλάζει κι εμείς το ανακατεύουμε τακτικά, καθώς έτσι απελευθερώνεται όλη η ποσότητα αμύλου που περιέχουν οι κόκκοι του ρυζιού.
Δέκα λεπτά πριν τελειώσει το ριζότο μας βάζουμε μέσα και το σπανάκι. Μόλις το ρύζι ψηθεί σύμφωνα με τα γούστα μας προσθέτουμε τα μυρωδικά, τον χυμό λεμονιού, την παρμεζάνα και λίγο λάδι.
Ανακατεύουμε, αφήνουμε το ριζότο να ανταλλάξει τα αρώματα με τα υπόλοιπα υλικά για πέντε λεπτά και μετά σερβίρουμε αμέσως.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κύριο Συστατικό : Ρύζι
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΕΣΚΙΑΣ


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV