ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΛΑ ΚΡΕΜ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ DIJON ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
3 μέτριες πατάτες
1 κουτ. μουστάρδα
100 γρ. παρμεζάνα
300 ml. κρέμα γάλακτος
2 σκελίδες σκόρδο
μοσχοκάρυδο
αλάτι – πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τορνάρουμε σε στρογγυλά σχήματα. Τις τηγανίζουμε σε φριτέζα ή σε τηγάνι με αρκετό λάδι, ώσπου να πάρει ένα καστανόξανθο χρώμα.
Στο μεταξύ σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το σκόρδο με λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την μουστάρδα Dijon, τα μπαχαρικά, τις πατάτες και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Τέλος ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα και γκραντινάρουμε στο φούρνο για λίγα λεπτά.
Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό.


Κύριο Συστατικό : Πατάτες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV