ΠΟΥΡΕΣ ΦΑΣΟΛΙΩΝ ΜΕ ΚΡΟΥΤΟΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1/2 κιλό κόκκινα φασόλια
2 φρέσκα καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνης
6 φέτες ψωμιού
μαϊντανός
θυμάρι
αλάτι
λάδι

Αφήνετε τα φασόλια σε νερό από την προηγούμενη ημέρα. Ξεφλουδίζετε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβετε.
Ξύνετε τα καρότα και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες. Κόβετε τις φέτες ψωμιού σε μικρούς κύβους.
Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό, βράζετε τα φασόλια. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τα καρότα και σε δεματάκι το θυμάρι, τη δάφνη και το μαϊντανό.
Μεταφέρετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνετε μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Μερικά λεπτά πριν τα αποσύρετε από τη φωτιά, πασπαλίζετε με αλάτι.
Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι τηγανίζετε τους κύβους ψωμιού. Τους στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τους αφήνετε να κρυώσουν.
Όταν τα φασόλια έχουν μαλακώσει πάρα πολύ, τα μετατρέπετε σε πουρέ. Προσθέτετε λίγο ζωμό εάν είναι απαραίτητο και τα σερβίρετε με το τηγανισμένο ψωμί.


Κύριο Συστατικό : Κόκκινα φασόλια
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV